El PP ha demanat al Tribunal Suprem que repeteixi el judici per la primera època de la trama Gürtel, en què va ser condemnat com a partícip a títol lucratiu, perquè el tribunal que va jutjar els 37 acusats, entre ells el líder de la xarxa corrupta, Francisco Correa, i l'extresorer popular Luis Bárcenas, té «aparença de parcialitat», ja que un dels jutges, José Ricardo de Prada, ha «coadjuvat» per al canvi de Govern a favor del PSOE.

En el recurs contra la sentència dictada el 17 de maig, el PP diu que aquest magistrat ha «estat elegit» per la ministra de Justícia, Dolores Delgado, «com un dels quatre membres externs de la Comissió per Restablir la justícia universal». Així mateix, recorda que abans de la redacció de la sentència ja «es va qüestionar la suficient imparcialitat subjectiva» del jutge De Prada per la seva «coneguda amistat» amb l'exjutge Baltasar Garzón, primer instructor de la trama Gürtel, l'actuació del qual ha estat posada en dubte per diversos acusats.

Els advocats posen l'accent en aquest escrit, de més de 100 pàgines, que la sentència recorreguda conté afirmacions sobre la «suposada actuació» del partit polític que «han tingut una enorme transcendència política i que han coadjuvat en no poca mesura a un canvi de Govern en favor del Partit Socialista Obrer Espanyol». S'hi va donar per acreditada l'existència d'una caixa B que encara està sent investigada pel jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, cosa que va comportar la moció de censura a Mariano Rajoy.