La diputada d'En Comú Podem Lucía Martin s'ha mostrat oberta a l'opció que la seva formació mantingui una reunió a Waterloo amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, després de la reunió que aquest divendres Pablo Iglesias va tenir a la presó de Lledoners amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. "Parlarem amb qui calgui per aconseguir que vagi endavant", ha dit en una entrevista a RAC1 davant la pregunta de si Iglesias estaria disposat a trobar-se amb Puigdemont. Després de la reunió amb Junqueras, Martín ha dit que hi ha "molts gestos possibles", però que cal ser "prudents i discrets" a l'hora de parlar-ne, i ha remarcat la necessitat d'aprovar els pressupostos.

Martín ha explicat que, durant la reunió amb Junqueras a Lledoners, van constatar que "ara no es donaven les condicions per aprofundir en la qüestió dels pressupostos" i que des de Podem seguiran treballant perquè "això sigui possible". Per això, creu que "cal que tothom es mogui", també el govern espanyol.

"Som prudents perquè pensem que en una situació tan complicada, perquè hi ha persones a la presó i penes que poden ser molt dures, a l'hora de parlar de gestos hem de ser prudents, discrets, hem de treballar molt i parlar poc per aconseguir arribar a alguna sortida, alguna solució o un gest que ens serveixi a tots per seguir avançant en la consecució de tot plegat", ha afegit.

La diputada d'En Comú Podem ha afegit que tenen "moltíssimes coincidències" amb ERC i que cal "trobar una solució per a la situació de brutal injustícia i vulneració de drets humans que estan patint les persones que estan a la presó, que és totalment injustificable en una democràcia".

Preguntada sobre la possibilitat que Iglesias vagi a Waterloo a reunir-se amb Carles Puigdemont, Martín ha dit que "parlarem amb qui calgui per aconseguir que vagi endavant" i que és el PDeCAT qui ha de dir si han de parlar amb "un altre interlocutor", ja que de moment estan parlant amb el portaveu d'aquesta formació al Congrés dels Diputats. "Que sigui el PDeCAt qui ens digui que creu que hem de parlar amb algú altre, no hi ha problema", ha afegit, "no crec que hi hagi un problema gravíssims perquè això passi, siguem prudents, si hi ha aquesta demanda nosaltres creiem que hem de fer tot el possible perquè els pressupostos s'aprovin".

Martín ha plantejat "si en algun cas és positiu per a la ciutadana catalana, per a la Generalitat i per a les persones que estan a la presó" que els pressupostos estatals no s'aprovessin, mentre el PP i Cs "estan desbocats, fent i dient brutalitats perquè no s'aprovin i generant la inestabilitat que els convé a l'estat i a Catalunya". Per Martín, PP i Cs "volen que Catalunya continuï incendiada permanentment perquè creu que els dona rèdits". Per aquest motiu, ha demanat un "exercici de responsabilitat sabent on està cadascú".