Un bomber va morir ahir a la matinada en bolcar el camió amb què circulava entre els municipis de Campillos i Teba, al nord de la província de Màlaga. Després de l'accident, dos dels tres ocupants van ser rescatats, mentre que el tercer va desaparèixer a causa de la crescuda del rierol El Joyero. Cap a les 10 del matí, el seu cos va ser trobat, ja sense vida, a set quilòmetres del lloc del succés. El bomber mort havia fet tota la seva trajectòria professional vinculat al parc de bombers d'Antequera.

El Consorci Provincial de Bombers (CPB) de Màlaga va participar en les diferents tasques de rescat després de nombrosos avisos, sobretot en els municipis de Teba, Campillos i el nucli de Bobadilla, a Antequera.

El centre d'emergències 112 Andalusia va gestionar, durant el cap de setmana, gairebé 500 incidències relacionades amb les pluges a tota la comunitat autònoma. Màlaga va ser la província més afectada, ja que, com va explicar la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, «en alguns nuclis la pluja que va caure en dues hores -cas d'Ardales (Màlaga)- era equivalent al 70% del que cau durant un any bo a la província de Huelva o Sevilla».

Màxima precaució

Díaz va assegurar ahir que s'han desplegat «tots els recursos disponibles per atendre la població de les províncies que s'han vist afectades» per les fortes pluges i va demanar als ciutadans «màxima precaució» i que «facin cas de les recomanacions» dels efectius que estan actuant.

En declaracions als periodistes al Parc de Bombers d'Antequera (Màlaga), on va instal·lar-se el punt de comandament avançat de coordinació, Díaz va destacar la coordinació «total» entre totes les administracions i el fet que «el desplegament que s'està fent de totes les institucions és absolut».