"Fora d'aquí, no tinc res a dir". Amb aquestes paraules el viatger anglès que va insultar una dona negra en un vol de Ryanair entre Barcelona i Londres ha refusat demanar disculpes un cop descobert per la premsa del seu país. L'escena que va protagonitzar, enregistrada per un altre passatger, s'ha fet viral i ha creat indignació a la xarxa, tant pel comportament de l'home, com per la companyia aèria, que va optar per canviar de seient la àvia.

El diari britànic Daily Mail ha decidit posar nom, cognoms i veu a l'home que es va negar a deixar seure al seu costat una dona pel seu color de pell a la vegada que li llançava greus insults. Es tracta d'un veí de la zona de Yardley Wood, a la ciutat de Birmingham, de 70 anys i exempleat d'una empresa ferroviària. Els seus propis veïns el van identificar a través del vídeo viral i el descriuen com una persona "estranya", sempre segons el Daily Mail. El mitjà, ha intentat parlar amb ell, però s'ha negat a respondre.

«Si hagués abusat d'un home blanc, m'haguessin arrestat»

Quan a la víctima dels fets, Delsie Gayle, de 77 anys, ha parlat en diferents diaris anglesos. La dona ha criticat l'aerolínia per no haver fet fora de l'avió l'home, tot i haver-li faltat el respecte repetidament. L'endemà, ha afirmat, estava en "estat de xoc" i lamenta que si hagués estat ella qui "hagués abusat d'un home blanc, m'haguessin arrestat".

A les imatges, gravades abans que l'avió s'enlairés, es veu clarament com l'home insulta la dona. "No vull seure al costat de la teva cara lletja, la teva p**a cara lletja", diu. "No em parlis en un idioma estranger, p**a vaca lletja", afegeix.

Un dels passatgers que es trobava darrere, davant aquesta situació, va decidir cridar l'atenció a l'home. També hi era la filla de la dona, que entre crits demanava que parés. "No em diguis el que he de fer, si li dic que se'n vagi, se'n va", va respondre l'home, que va seguir cridant-li a la dona: "Si no vas a un altre seient, t'hi poso jo".

Més enllà de cridar l'atenció a l'home o canviar-lo de lloc, la companyia va decidir moure la dona, fet que a dur als usuaris de xarxes socials a denunciar l'actitud. "Som conscients d'aquest vídeo i hem informat de l'assumpte a la policia d'Essex", va dir escuetament Ryanair des del seu Twitter després dels fets.