ERC no s'asseurà a negociar sobre pressupostos amb el govern de Pedro Sánchez si no hi ha cap gest entorn els independentistes. Ho havien dit diferents veus del partit els darrers dies i així li ha confirmat el president de la formació, Oriol Junqueras, al líder de Podem, Pablo Iglesias, durant la reunió que ambdós han mantingut durant més de dues hores a la presó de lledoners.

Joan Tardà, diputat d'Esquerra al Congrés, també present a la trobada, ha estat l'encarregat d'explicar als mitjans sobre què han parlat els dos líders polítics. El republicà l'ha titllat de reunió molt "útil" i ha destacat l'"empatia" entre els dos líders. També hi han assistit Sergi Sabrià, portaveu d'ERC al Parlament, la diputada d'En Comú Podem al Congrés Lucía Martin i el tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens.

"Junqueras ha transmès que ERC, a hores d'ara, no s'asseurà en cap taula de negociació sobre pressupostos si no es donen les condicions adequades per fer-ho" i "el Govern no fa un moviment de categoria respecte al que és inaudit en una democràcia avançada, que és que persones que no han comès cap delicte estiguin a la presó i l'exili ", ha dit Tardà als periodistes presents a les portes de Lledoners.

Iglesias, per la seva banda, ha sortit molt satisfet de la reunió i ha destacat la seva contribució a establir un clima de "diàleg i distensió", essencial per arribar a desllorigar el conflicte a Catalunya. Ha instat Pedro Sánchez a fer "gestos" amb els presos i ha afirmat que "ara toca moure's al govern espanyol".

Iglesias és a Lledoners per reunir-se amb Junqueras

Iglesias és a Lledoners per reunir-se amb Junqueras

El secretari general de Podem, ha arribat a les 15.52 a la presó de Lledoners i la seva reunió amb Junqueras ha acabat a les 18.30 h, després de més de 2 hores. Pablo Iglesias també ha volgut parlar una estona amb la resta de presos i durant una hora també s'ha reunit amb Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El líder de Podem ha assenyalat que espera no haver-se de tornar a reunir mai més en una presó amb adversaris polítics.

Abans d'arribar Iglesias, tres homes amb casc de moto han desplegat una gran bandera espanyola a prop de la presó.

El president del Parlament, Roger Torrent, que aquest divendres era a Roquetes (Baix Ebre) ha recomanat als líders dels partits polítics espanyols que facin com Pablo Iglesias i vagin a les presons per escoltar "el que tenen a dir" els presos independentistes. Torrent ha remarcat que "és bo" que puguin ser escoltats, "encara que sigui des de la presó", si es vol obrir realment un procés de diàleg per resoldre el conflicte a Catalunya i que la resta de representants dels partits "coneguin la realitat" dels líders independentistes presos i a l'estranger.