El Servei Secret nord-americà ha interceptat en les últimes hores dos paquets amb explosius que anaven dirigits a l'expresident Barack Obama i a l'antiga secretària d'Estat Hillary Clinton abans que aquests arribessin al seu destinatari.

A última hora de dimarts, el Servei Secret va recuperar un paquet dirigit a Clinton i enviat a la seva residència a Nova York, mentre que a primera hora d'aquest dimecres ha estat recuperat un segon paquet dirigit a Obama a Washington.

"Els paquets van ser identificats immediatament durant els procediments de supervisió rutinaris del correu com a potencials artefactes explosius i van ser tractats adequadament com a tals", ha explicat el Servei Secret en el seu comunicat, en què ha aclarit que cap dels dos va arribar al seu destí final .

"El Servei Secret ha iniciat una investigació criminal de gran abast que implicarà tots els recursos federals, estatals i locals disponibles per determinar la font dels paquets i identificar els responsables", ha afegit el cos de seguretat.

Una font de seguretat consultada per la cadena CBS ha indicat que el paquet enviat a l'antiga primera dama era similar a l'artefacte casolà enviat a la casa del multimilionari George Soros i que va ser descobert el dilluns. Segons aquesta font, el paquet enviat a Clinton va ser enviat a través del Servei Postal nord-americà.