La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha avançat aquest dijous que el pròxim 2 de novembre l'Advocacia de l'Estat tindrà llest el seu escrit amb les qualificacions respecte a la causa del procés.

Calvo ha avançat aquesta data en una entrevista en Ona Zero en la qual ha negat que es pugui dir que l'Advocacia canviarà les seves qualificacions respecte a l'existència o no d'un delicte de rebel·lió perquè no n'hi ha hagut cap fins ara i, per tant, aquestes seran les primeres.

La vicepresidenta s'ha referit a aquest treball de l'Advocacia després de plantejar-li si el Govern creu que el delicte de rebel·lió no pot aplicar-se als acusats en el procés després de les interpretacions d'unes paraules d'ahir del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, en el ple del Congrés.

Sánchez, a la sessió en la qual el líder del PP el va acusar de colpista i en resposta al portaveu del PNB, Aitor Esteban, va recordar que el 1994 el llavors diputat Federico Trillo va fer una proposta de modificació en la qual deia que el delicte de rebel·lió que és inherent a un supòsit cop d'Estat s'ha de donar per militars i o per civils armats a l'ordre de militars.

Més enllà de la interpretació d'aquestes paraules, la vicepresidenta ha explicat que el que va fer ahir Sánchez va ser recordar, davant les acusacions de Casado, el que el PP pensava sobre un cop d'Estat.

En preguntar-li si l'Advocacia de l'Estat rebaixarà la seva acusació als processats ha insistit que el primer pronunciament al respecte es coneixerà el 2 de novembre, i davant el contingut de la seva qualificació, ha assegurat que la desconeix fins que es faci pública.

"S'estan prenent el seu temps, com és lògic, igual que el Ministeri Fiscal", ha afegit.