La Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat suspendre l'entrada a la presó de l'expresident de Caja Madrid i Bankia Rodrigo Rato, que té fins avui a la mitjanit per ingressar en un centre penitenciari i començar a complir la seva condemna a quatre anys i mig per un delicte continuat d'apropiació indeguda en l'ús de les targetes opaques.

En una resolició, el tribunal presidit per Ángela Murillo estableix que «no pertoca a la petició» formulada per Rato, que demanava deixar en suspens l'ingrés a la presó mentre prepara un recurs d'empara al Tribunal Constitucional. Per a l'Audiència Nacional, és el Tribunal Constitucional el que ha de decidir si deixa en suspens l'execució de la condemna de Rato mentre estudia el seu recurs, un cop l'hagi presentat. Mentre això no succeeixi, ha d'entrar a la presó i té de marge, per a això, fins avui.

D'aquesta manera, el tribunal que el va sentenciar es pronuncia en el mateix sentit que la Fiscalia, que aquest dimarts s'oposava a un informe a les pretensions de Rato. Un total de deu condemnats han sol·licitat la suspensió de l'execució de la sentència, però fins a la data no s'ha concedit aquesta mesura a cap. No obstant, en el cas de l'exconseller Rubén Cruz, que al·lega raons de salut per no entrar a la presó, el tribunal ha sol·licitat un informe mèdic.

Fins ara, quatre dels 15 condemnats a penes superiors a dos anys de presó per les black ja han entrat a la presó.