Una massa d'aire àrtic arribarà a la Península Ibèrica aquest cap de setmana, substituint la massa càlida que ha imperat els últims dies, fet que provocarà un descens de les temperatures brusc, així com l'aparició de nevades a partir de la tarda de dissabte per sobre dels 900 metres. Quan a la temperatura, iniciarà el seu descens dissabte 27 i arribarà a tocar fons entre diumenge 28 i dilluns 29. A les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus, assolint mínimes per sota dels -10 ºC. Fora d´aquesta zona es preveuen davallades d´entre 8 i 13 graus, i les glaçades podran afectar alguns punts de l´interior de Catalunya entre dilluns i dimarts.

Dissabte, un front molt actiu recorrerà la Península de nord-oest a sud-est deixant al seu pas pluges i ruixats generalitzats, que podrien ser més intensos i freqüents a la meitat nord i zona centre peninsular i que seran poc probables a l'extrem sud-est. A Catalunya, s'esperen precipitacions arreu del territori, si bé al llarg de la tarda tendiran a minvar per ponent, pel terç sud i per l'extrem nord-est. Seran d'intensitat entre feble i moderada. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, tot i que localment seran abundants a la meitat est. Al Pirineu Occidental la cota de neu baixarà dels 2300 metres de matinada als 1400 metres al migdia.

Després del pas del front, ja cap a la tarda de dissabte, es produirà una irrupció d'aire fred a la Península amb un descens acusat i generalitzat de les temperatures, que es notarà tant a la Península com a les Balears, un canvi que a més serà notable en àmplies zones de l'interior peninsular. En conseqüència, la cota de neu podrà baixar fins entorn 1.000 metres al Pirineu Occidental, donant lloc a les primeres nevades d'importància en el nord. S'acabarà situant a l'entorn dels 900 metres. Al Pirineu Oriental la cota de neu baixarà dels 2300 metres de matinada als 2000 metres al migdia. Al llarg de la tarda seguirà baixant i s'acabarà situant a l'entorn dels 1300 metres. Es podran acumular més de 20 cm de neu per sobre dels 1400 metres i, per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill.

A banda, diumenge el vent bufarà fort del nord als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l´estat de la mar. De cara a dilluns i dimarts, la possible formació d´una depressió a la Mediterrània podria produir una ventada general i un temporal marítim.

Segons adverteix l'AEMET, és probable que la situació hivernal continuï, almenys, durant els primers dies de la setmana que ve.