Una dona de 39 anys ha ferit amb un ganivet de cuina a 14 nens en una guarderia al municipi de Chongqing, a l'oest de la Xina, segons ha informat la policia local, qui segueix sense facilitar més dades sobre les causes del succés.

Els ferits han estat enviats a l'hospital, mentre que les forces de seguretat recopilen més informació sobre els fets i els pocs mitjans locals que informen del tema mantenen el succés en un segon pla.

A les xarxes socials s'han publicat imatges del col·legi en què apareixen diversos nens d'entre 3 i 5 anys plorant a la porta de l'escola sobre diverses taques de sang a terra, així com altres menors ferits evacuats en ambulàncies.

També s'ha publicat un vídeo en què es veu com detenen la presumpta autora dels fets, que encara no se sap si s'han produït a la porta de l'escola o dins del pati, al qual la dona havia accedit.

La Policia local de Chongqing només ha informat de les dades inicials a través del seu compte de Weibo (el Twitter xinès) en un missatge al migdia (04.00 GMT).

Després d'això, només han publicat un nou missatge en el qual criden a la població a no difondre imatges del que ha passat per no danyar doblement als nens afectats.

Encara que la Xina tracta de mantenir sempre la seva imatge de país segur, els atacs en centres escolars són bastant comuns.

Un dels més greus es va produir l'abril passat, quan un jove de 28 anys va matar amb una arma blanca a 9 persones i en va ferir 10 més en un institut del nord de la Xina, presumptament per haver patit assetjament escolar quan era estudiant del centre.

El juny de l'any passat, una explosió en una guarderia de Xuzhou (est de la Xina) va causar 8 morts i 65 ferits, encara que cap dels morts van ser nens ja que l'atac es va produir a l'hora de la sortida del centre, quan ja havien estat recollits per les seves famílies.