La defensa del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al Tribunal Suprem que expulsi Vox de l'acusació popular abans d'entrar en la fase d'acusació. L'escrit presentat argumenta que el partit ultradretà fa un ús fraudulent d'una institució com és l'acusació popular, pensada perquè el poble participi en l'administració de justícia i no per fer "propaganda electoral". A més, els advocats de Cuixart recorden que els principis fundacionals de Vox, plasmats en el seu programa electoral, van en contra de multitud de tractats internacionals de defensa dels drets humans i contra la discriminació subscrits també per l'estat espanyol.

Segons la defensa de Cuixart, el programa electoral i el discurs que va fer el president de Vox el passat 7 d'octubre a Vistalegre demostren que aquest partit està fent un ús "fraudulent i partidista" de l'acusació popular. El seu únic i veritable objectiu, diu l'escrit, és electoralista: busquen disposar d'un altaveu mediàtic des de la sala on se celebri el judici oral per difondre el seu ideari.

En aquest punt, subratllen que l'ideari de Vox vulnera diversos articles de la Constitució, ja que nega els drets de les autonomies i els drets nacionals dels pobles de l'Estat, entre d'altres.