El descens dràstic de les temperatures iniciat aquest dissabte a tota la Península s'ha traduït aquest diumenge en nevades importants a la Cerdanya i al Berguedà. La cota de neu ha baixat fins als 800 metres i els gruixos acumulats són de més de 15 cm, com per exemple, els registrats a Gósol. "Paisatge inusual per un 28 d'octubre on, ja hi comptem de 15 a 20 cm de neu acumulada. Compte amb la carretera d'accés a Gósol des de Saldes, calen cadenes", ha piulat a primera hora el Centre Picasso de Gósol. El Meteocat ha donat per finalitzat l'episodi de neu a les 9.34 h i aporta aquests altres dos registres: a Prat d'Aguiló, a la serra del Cadí (2.143 m), s'han acumulat 22 cm de neu; al Port del Comte, al Solsonès, 13 cm.

A tres carreteres catalanes s'hi ha de circular amb cadenes. Concretament, es tracta de la BV-4031 de Castellar de n'Hug direcció Alp, la C-28 al port de la Bonaigua i N-152 de Ribes de Freser (Girona) cap a Queixans (Puigcerdà). Les màquines llevaneu han estrenat la temporada més aviat del que és habitual.

Al Berguedà, la neu s'ha fet sentir des de primera hora d'aquest matí i a localitats com Guardiola queia amb ganes. La neu també ha arribat al Ripollès i ha deixat 10 centímetres a Núria. Planoles (Ripollès) i el Parc Nacional dels Ports (Baix Ebre) també han quedat enfarinats. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, feia deu anys que la cota de neu no era tan baixa a Catalunya un mes d'octubre