Dos avions de Ryanair, un que cobria la ruta entre Santiago i Palma de Mallorca i un altre que volava des de Sevilla a Tolosa de Llenguadoc, van estar en risc de col·lidir en vol prop de Pamplona a inicis d'aquest mes d'octubre.

Així ho indica l'informe preliminar realitzat per la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil, un organisme independent vinculat al Ministeri de Foment que està investigant les circumstàncies dels fets.

Segons indica l'informe preliminar, aquest incident "greu" va ocórrer en la tarda del passat 2 d'octubre, quan un Boeing 737-800 de la companyia Ryanair que volava en direcció a Palma i una altra aeronau d'iguals característiques que es dirigia a Tolosa de Llenguadoc es van aproximar fins a nivells de risc a uns 30 quilòmetres de Pamplona, quan anaven en ruta.

Els avions es trobaven "en freqüència amb el centre de control d'àrea de Madrid" quan van sofrir una "pèrdua de separació" que va activar els avisos d'alerta del Sistema Anticol·lisió en Vol d'ambdues aeronaus.

Segons explica l'organisme, els avions van arribar a estar a uns quatre quilòmetres de separació horitzontal i a només 122 metres de separació vertical. En activar-se l'avís del TCAS RA, les tripulacions van corregir la trajectòria i van resoldre la incidència, continuant fins a destinació sense cap altre contratemps.