Elisenda Alamany va anunciar ahir que renuncia al seu càrrec com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, després d'haver impulsat juntament amb el diputat Joan Josep Nuet la plataforma crítica amb el partit Sobiranistes, que ha estat rebutjada per la direcció dels comuns.

La fins ara portaveu parlamentària dels comuns va avançar ahir la seva dimissió a través del seu compte al canal Telegram: «Avui faig un pas gens fàcil, però necessari per seguir avançant», va anunciar Alamany, qui considera que «tenint en compte la situació actual, d'altres companys ho poden fer millor al capdavant del grup» parlamentari. Alamany afirma que com moltes altres persones havien decidit «fer el pas» en política en un moment d'«esgotament de la política institucional», sota el «compromís amb unes noves maneres de fer i d'actuar».

«Ens impliquem per construir una força ciutadanista, nova, que superés les pràctiques dels partits tradicionals, de la vella política» i de les «dinàmiques velles», precisa la dimissionària portaveu dels comuns al Parlament, que, no obstant això, preveu mantenir en principi la seva acta de diputada.

La diputada de Catalunya en Comú-Podem assegura que ha intentat «blindar la línia política i l'organització» dels comuns de forma consensuada des del principi de la legislatura. Però, diu, «lamento afirmar que som lluny d'allò que volíem superar i que es repliquen dinàmiques i posicionaments polítics que recorden massa altres grups parlamentaris que ens havien precedit», afegeix Alamany. Subratlla que no va entrar a les institucions per «replicar inèrcies, vicis o pràctiques de la vella política», sinó per promoure una nova política, que «no passa per resignar-se o conformar-se» i sí per «allunyar-se de determinades males pràctiques».

«La discrepància no calla per comoditat, ni es fa qualsevol cosa per mantenir un càrrec. És per això pel que he decidit renunciar al càrrec de portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem. Considero que tenint en compte la situació actual, altres companys ho podran fer millor que jo», anuncia la fins ara portaveu parlamentària.

La setmana passada, les tensions en el si del grup parlamentari dels comuns havien refermat després de la destitució del coordinador de Catalunya en Comú-Podem a la cambra, Marc Grau, home de confiança d'Alamany, que es va negar a signar la seva destitució. A més, Alamany havia admès que el seu càrrec com a portaveu parlamentària dels comuns podria estar sobre la taula, després de la presentació en públic del seu corrent sobiranista crític amb el rumb del partit, que li ha havia valgut retrets d'alguns dels seus companys al partit i al grup parlamentari.

Després de la dimissió d'Alamanya, el grup parlamentari de CatECP escollirà avui quin diputats serà el seu nou portaveu.

Alamany va entrar al Parlament com a número 2 de Xavier Domènech, que va renunciar al seu càrrec el setembre.