Un vaixell ha topat aquest dimecres al matí amb una grua de càrrega al Moll Sud del port de Barcelona i aquesta s'ha acabat incendiant, sense provocar cap ferit. Segons ha explicat un amarrador del port a TV3, el vaixell és un ferri de la companyia italiana GNV que habitualment transporta vehicles i persones. Ell ha pogut gravar amb el telèfon l'accident, que ha tingut lloc passades les 8 del matí, i es pot veure com la grua cau a causa del xoc del vaixell amb el moll. L'amarrador ha atribuït el succés al vent.

Arran de l'accident, el port ha activat el seu Pla d'Autoprotecció i s'ha desallotjat la zona de l'incendi de persones i camions. Hi ha quatre contenidors afectats. S'han activat dotze dotacions de Bombers de Barcelona i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). A més, Protecció Civil ha activat l'alerta química perquè quatre contenidors afectats contenen matèries perilloses (2 inflamables; 1 perillós pel Medi Ambient; i 1 de material corrosiu).

El fum negre s'ha escampat per la ronda litoral però de moment la circulació no està afectada. Els Bombers estan traslladant dipòsits d'escuma per seguir treballant en l'extinció.

Aleix Badia, un amarrador del port, ha explicat que el temps s'ha girat de cop i el vent ha complicat la maniobra d'entrada del vaixell, que anava molt ràpid i ha xocat contra el moll, fent caure la grua i incendiant-la. "No sabem per què anava molt ràpid, suposo que pel vent, per poder tenir govern del vaixell", ha especulat.

Encara es pot veure la flama però sobretot el que és visible és el fum negre. Dotze dotacions de Bombers hi treballen i s'estan utilitzant també vaixells per a l'extinció del foc.

El pla d'emergències per possible contaminació marina de Protecció Civil està en prealerta a causa de l'accident.