Les primeres hores de la jornada de vaga a Rodalies, Renfe i Adif convocada pel sindicat CGT s'han desenvolupant amb tranquil·litat. Segons l'operadora de trens s'està donant compliment a tots els serveis mínims, que són del el 66% a Rodalies entre sis del matí i dos quarts de deu del matí i entre cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que durant la resta de la jornada seran del 33%. A l'estació de Sants les aglomeracions a primera hora del matí eren les d'un dia laborable però s'han detectat més retards dels habituals. Una de les persones afectades ha sigut, l'Antonio, un usuari habitual del ferrocarril que ha hagut d'esperar una hora per agafar un tren en direcció Figueres: "Passi el que passi, sempre ho acaben pagant els usuaris", s'ha queixat.

"Podrien fer reunions d'una altra manera, lateralment, perquè no perjudiqués sempre al mateix, perquè això representa un cost pel que ha d'anar a treballar i també molt nerviosisme, és molt complicat", ha continuat l'Antonio que ha puntualitzat que a la capital de l'Alt Empordà l'haurà d'esperar un parell d'hores la seva filla amb un 99% de discapacitat.

La vaga ha començat aquesta mitjanit i s'allargarà fins a les onze de la nit. Amb la protesta, que coincideix amb l'inici de l'operació sortida' del pont de Tots Sants, els treballadors reclamen la jornada de 37,5 hores setmanals i augments salarials de l'1,75%.