El periodista Yamal Khashoggi va morir estrangulat poc després d'entrar al consolat saudita d'Istanbul el 2 d'octubre passat i el seu cos va ser esquarterat, va informar la Fiscalia de Turquia al final d'una visita de tres dies del fiscal general de l'Aràbia Saudita. «El cos de Jashogi va ser desmembrat després del seu assassinat al consolat saudita», establia un comunicat del Ministeri Públic turc, que va donar per fet que el periodista va ser assassinat seguint un pla. De fet, considera que els funcionaris saudites implicats en el crim es van desfer del cadàver seguint aquests plans.

Les autoritats saudites, que han detingut 18 persones per la seva presumpta vinculació amb l'assassinat, van afirmar que un col·laborador local va intercedir per fer desaparèixer el cos del col·laborador de The Washington Post, les restes del qual encara no han estat localitzades.

La Fiscalia de Turquia va revelar les seves conclusions al final d'una visita del fiscal de l'Aràbia Saudita, que va mantenir diverses reunions a Istanbul entre dilluns i dimecres. Malgrat aquests contactes, el Ministeri Públic turc va apuntar que no hi ha hagut «resultats concrets».

La Fiscalia es va sumar a la crida que ja havia plantejat el president turc, Recep Tayyip Erdogan, per reclamar a l'Aràbia Saudita l'extradició dels 18 sospitosos, entre els quals hi ha el grup que va arribar a Istanbul coincidint amb la cita de Jashogi al consolat -va acudir-hi amb cita prèvia per obtenir documents necessaris per casar-se.

Per la seva banda, el portaveu del governamental Partit Justícia i Desenvolupament (AKP), Omer Celik, va destacar que l'assassinat «no va ser una acció que pugui ser duta a terme sense instruccions a alt nivell». «Turquia no acusa ningú per avançat, però no permetrà un encobriment», va manifestar, abans de reiterar que Ankara «vol saber on és el cos» de Yamal Khashogi.