El pont de Tots Sants estarà marcat per un ascens generalitzat de les temperatures i per algunes precipitacions que no afectaran tot el país, segons l'Agència Estatal de Meteorologia ( AEMET).

El portaveu adjunt de l'AEMET, Rubén del Campo, va assenyalar que en bona part de l'Estat s'espera un temps més estable i més càlid que els últims dies d'octubre, de manera que es passarà del temps típicament hivernal a recuperar la climatologia pròpia d'aquestes dates de la tardor, amb temperatures normals i precipitacions en algunes zones, menys a les Balears, on el pont «estarà passat per aigua».

«L'hivern se'n va i torna la tardor i pugen les temperatures de forma general des d'aquest dijous fins al diumenge», va pronosticar.

Pel que fa a les pluges, va resumir que en termes generals avui podria ploure al terç nord i a les Balears, en punts del sud-est, com Alacant o Múrcia, i Andalusia oriental. De cara a demà, les precipitacions afectaran el terç nord, Galícia, les comunitats cantàbriques, els Pirineus i les Balears. Dissabte plourà de nou a les Balears i també al Cantàbric i al litoral mediterrani, mentre que diumenge un nou front arribarà a la Península i deixarà precipitacions al nord-oest i a les Balears.

No obstant això, va pronosticar per a la resta del país predomini de temps estable, amb alguns núvols però sense precipitacions significatives, mentre que les temperatures pujaran. Les temperatures nocturnes «seguiran fresques» i podria haver-hi gelades a la muntanya i a la matinada d'avui, dissabte i diumenge també a l'altiplà nord, tot i que va dir que en general seran gelades febles. En general, va explicar que les temperatures passaran d'estar «molt per sota» del que és normal a recuperar els valors normals per aquestes dates.

150 actuacions dels Bombers

La pluja i el vent que durant tot el dia d'ahir van afectar Catalunya van obligar els Bombers de la Generalitat a fer 150 actuacions arreu del país. Sobretot, el cos d'emergències va haver de retirar branques d'arbres que es van trencar i van caure a carreteres, carrers o sobre edificis, però també va fer sanejament de façanes i retirar elements amb perill de caure. No hi va haver inundacions destacades, però sí alguns episodis de filtracions. Per part dels Bombers s'indica que cap de les actuacions va comportar danys personals, i que no es van concentrar en cap zona en especial, sinó que es va haver d'actuar arreu del territori català.