El president del PP, Pablo Casado, va assegurar ahir que ha mantingut una conversa amb l'exsecretària general del seu partit, María Dolores de Cospedal, sobre els àudios que han transcendit en relació amb converses entre ella i l'excomissari José Manuel Villarejo, i va remarcar que Cospedal, «en tot moment, ha donat explicacions i no ha mentit, que és una cosa que no poden dir altres persones que també es van reunir amb Villarejo».

En un acte a Huelva, i preguntat per aquest assumpte, Casado va deixar clar que per part de la direcció nacional «no hi ha res a amagar ni témer de cap revelació que es pugui fer». «No estic segur que puguin dir el mateix altres executives nacionals ni els líders d'altres partits», va dir.

Respecte d'això, va deixar clar que «aquesta estructura pseudopolicial es va crear durant un govern socialista i es va desarticular durant un govern del PP», i rebutja «categòricament el que ha passat entremig».

Per tot això, el president dels populars es va comprometre que quan sigui president del Govern espanyol «res d'això tornarà a passar». En aquest sentit, va insistir que el seu «únic compromís» és amb els afiliats que el van triar en un procés obert de primàries i aquest procés és d'«exemplaritat, transparència i rendició de comptes», i qualsevol conducta, va afegir, que s'aparti d'aquests tres preceptes tindrà el seu «absolut rebuig».

Preguntat per si coneixia més detalls d'aquestes converses, Casado va concloure que «això va passar fa deu anys» i que té «absoluta tranquil·litat».