L'independentisme va clamar anit davant les presons catalanes per la «unitat» del sobiranisme i la «llibertat» dels seus dirigents empresonats, mentre que el president català, Quim Torra, PDeCAT i ERC van advertir que no donaran suport als pressupostos de l'Estat.

Davant la presó de Lledoners es van aplegar unes 10.000 persones. En el seu discurs, Quim Torra va qualificar d'«intolerable i inacceptable» el succeït i va cridar a la mobilització «permanent» abans del judici, a més de llançar un contundent missatge al president del Govern. «Fa un mes vaig demanar al president Sánchez que en el termini de 30 dies plantegés una oferta al poble català, un referèndum acordat i vinculant. Dies després vaig enviar una carta a autoritats internacionals demanant que Sánchez acceptés una mediació. Avui tenim la resposta de l'Estat: més de 200 anys de presó. Doncs president Sánchez, nosaltres, el poble de Catalunya, li retirem el suport i no votarem els pressupostos», va anunciar Torra.

En l'acte van intervenir, entre d'altres, David Bonvehí, Pere Aragonès, familiars de presos i Lluís Llach, entre d'altres. En una carta llegida als assistents, Oriol Junqueras va afirmar estar preparat per afrontar un judici que «no serà just», ja que «això no va de lleis» sinó que només vol ser «un càstig».

Joaquim Forn afirmava en una carta que la presó ha fet als dirigents independentistes ser «més forts» i aniran al judici «amb la cara ben alta». Entre les consignes més corejades en les manifestacions es van sentir les d'«obriu les presons», «llibertat presos polítics» i «fora la justícia espanyola».