La reina Sofia va celebrar divendres el seu 80 aniversari amb un dinar al palau de la Zarzuela al qual van assistir tots els seus fills i nets, inclosos la infanta Cristina i els seus quatre fills.

La Casa del Rei va difondre a la tarda una fotografia en què es podia veure, posant junts, els reis Joan Carles i Sofia amb els reis Felip i Letícia i les seves filles i, en una fila superior, les infantes Helena i Cristina i els fills d'ambdues.

És la primera ocasió des de la proclamació de Felip VI en la qual es pot veure el rei posant en una foto oficial amb la seva germana. La infanta Cristina va deixar de participar en actes oficials al final del 2011 després de l'esclat del cas Nóos.

El marit de la infanta, Iñaki Urdangarin, va entrar a la presó el juny d'aquest any, però la mateixa infanta Cristina va ser absolta de delicte fiscal.

La infanta Cristina no va assistir el gener a l'esmorzar amb el qual el rei Joan Carles va celebrar el seu 80 aniversari. No obstant això, si bé no participa en actes oficials de la Casa Reial, sí que ha assistit a diversos esdeveniments familiars.

El mes d'abril passat va coincidir amb els reis a la missa funeral amb motiu de l'aniversari de la mort del seu avi, el comte de Barcelona, però no se'ls va poder fotografiar junts.

Concert de música

A la tarda, la reina Sofia va assistir, acompanyada del rei Joan Carles, a un concert amb motiu del seu aniversari a l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Es tractava del primer acte del rei emèrit a l'agenda oficial de la Casa Reial des del juny, quan va presidir al costat del seu fill el Patronat de la Fundació Cotec. Després, al juliol, Zarzuela va anunciar que per recomanació dels seus metges Joan Carles no aniria ni a Palma ni a la presa de possessió del president de Colòmbia, Iván Duque.

Els reis emèrits van arribar a l'escola, al centre de Madrid, i van ser rebuts amb crits de «viva» de més d'un centenar de persones, les quals també van cridar «guapa» a la reina i li van cantar «aniversari feliç».

La reina va esperar el senyor Joan Carles, que caminava ajudant-se d'un bastó, per entrar a l'edifici, acompanyats per Paloma O'Shea, presidenta fundadora de l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Entre els convidats al concert hi havia el tenor Plácido Domingo i la infanta Pilar, germana del rei Joan Carles, entre altres personalitats.