El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, va considerar ahir que és «una vergonya» que els «violadors» del cas de La Manada hagin estat condemnats a nou anys i que la fiscalia demani per a l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras 25 anys de presó.

En un míting durant la Gran Trobada Municipalista que la formació celebra aquest cap de setmana a Alcorcón (Madrid), Iglesias va dir que és penós que «la llei no sigui igual per a tots». El líder de Podemos va reiterar que la situació a Catalunya no la resoldran els jutges i que s'haurà de fer per vies polítiques. «El conflicte a Catalunya se solucionarà amb diàleg i ho diu algú que no vol que se'n vagi», va subratllar.

Iglesias va admetre que, arran de la petició de la fiscalia sobre els dirigents independentistes processats, l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat «està més lluny que fa tres dies», i va considerar que això ha generat «ràbia».

Tot i que va assegurar que entén i comparteix aquest sentiment, el líder de Podemos va demanar als partits catalans del Congrés que es preguntin «per què han de pagar l'autoritarisme de l'anterior Govern i la manca d'audàcia de l'actual Executiu la gent treballadora».

«Si aquests pressupostos no surten aprovats, els principals perjudicats seran els treballadors i les treballadores i la gent corrent de Catalunya i Espanya», va advertir Iglesias. A més, va puntualitzar que l'acord pressupostari al qual han arribat amb el Govern espanyol no és un èxit del PSOE ni de Podemos, «sinó de la gent».

Per a Iglesias, també és una vergonya que hi hagi una petició de 17 anys de presó per als Jordis, mentre que «el responsable d'una guerra il·legal i de la corrupció en aquest país es permet recórrer platós explicant què és la democràcia», en referència a l'expresident del Govern espanyol José María Aznar. Iglesias va concloure que és «una vergonya» que a Espanya la llei «no sigui igual per a tots».

Tot i això, Iglesias va preguntar-se per què això ha de fer fracassar l'acord amb el Govern per aprovar els pressupostos i va qüestionar «en què beneficia la situació processal dels presos polítics catalans que no s'apugi el sou mínim».

Iglesias, a més, va advertir que si els pressupostos per al 2019 no són aprovats, els principals perjudicats «seran els treballadors i les treballadores i la gent corrent a Catalunya i Espanya». Per això, va demanar als independentistes catalans seguir empenyent «tots junts» i dialogar perquè el que està en joc no són uns pressupostos, sinó que Espanya estigui governada els pròxims anys pels progressistes o «que arribin els alumnes de Bolsonaro, el més semblant a l'extrema dreta a Espanya».