La companyia Adif ha obert una investigació interna per aclarir possibles errors en el control d'accés als trens d'alta velocitat de l'estació de Sants de Barcelona, on aquest matí ha sortit un tren que portava a bord una passatgera amb un objecte sospitós a la seva maleta.

Segons ha informat a Efe un portaveu de la companyia ferroviària, la investigació es durà a terme en col·laboració amb l'empresa Prosegur, que és l'encarregada de la seguretat privada que controla els accessos als trens del TAV a l'estació de Barcelona-Sants.

En el cas que es detectin negligències o errors en els controls, Adif adoptarà les "mesures adequades" per solucionar-los i, si és necessari, revisarà els protocols d'actuació davant la presència d'objectes sospitosos o actituds que puguin constituir una amenaça per a la seguretat de la línia d'alta velocitat.

La investigació se centrarà a aclarir l'actuació dels vigilants de seguretat aquest matí, quan a través d'un escàner han detectat una maleta que portava un objecte que semblava una granada de mà, però que finalment s'ha comprovat que no era més que una sivella amb aquesta forma.

Alertats per la seguretat de l'estació, els Mossos d'Esquadra han desplaçat els equips Tedax de desactivació d'explosius i han desallotjat dos trens de les vies 3 i 4 de l'estació de Sants, a l'hora que ordenaven a Renfe detenir la circulació dels combois d'alta velocitat.

Això no obstant, el retard a donar avís a la policia catalana per part dels equips de seguretat ha facilitat que la passatgera amb la maleta sospitosa es muntés en un tren, que ha partit en direcció al seu destí, Madrid.

El tren havia d'arribar a l'estació madrilenya a les 10.15 hores, però minuts abans, per ordre de la Policia Nacional, el personal d'Adif ha començat a evacuar als ciutadans que es trobaven a l'estació.

Els trens amb destinació a Madrid han estat detinguts abans d'arribar i la policia ha inspeccionat la maleta sospitosa, la qual cosa li permès comprovar que l'objecte que havia originat les alarmes era en realitat la sivella d'un cinturó.