Les cadenes NBC, CNN i Fox News, i la xarxa social Facebook, van rebutjar un anunci de la campanya de Donald Trump qualificat de «racista» per les eleccions legislatives que es van celebrar ahir als EUA. L'anunci de 30 segons, patrocinat per la campanya de reelecció de Trump per a les presidencials del 2020 i estrenat a les xarxes la setmana passada, relaciona els migrants de la caravana procedent d'Amèrica Central amb un criminal condemnat als EUA per matar dos policies el 2014, Luis Bracamontes.

L'espot mostra imatges del judici a Bracamontes barrejades amb escenes dels migrants travessant Mèxic amb destí als EUA. «Als perillosos criminals il·legals com l'assassí de policies Luis Bracamontes no els importen les nostres lleis», diu l'anunci, una versió resumida d'un altre que va compartir Trump la setmana passada a Twitter, que també incloïa una acusació als demòcrates de permetre que Bracamontes entrés al país. L'anunci va ser qualificat de racialment divisiu fins i tot per membres del partit de Trump.

Mentre que la CNN va rebutjar des del principi emetre l'anunci, adduint que era «racista», l'NBC va assegurar que retiraria l'espot, que va qualificar d'«insensible», després d'haver-lo emès dilluns a la mitja part d'un partit de l'NFL.

Per la seva banda, Fox News -el canal favorit del president, segons ha manifestat el mateix Trump reiteradament- també va dir que no emetria més l'anunci. La cadena va manifestar que havia pres la decisió després d'una avaluació, però no va oferir més detalls. Pel que fa a Facebook, la xarxa va anunciar que ha decidit retirar la publicitat per considerar que el seu «contingut sensacionalista» transgredeix les seves polítiques.