El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va avisar ahir al Govern que «és poc sensat intentar aguantar la legislatura» sense aconseguir un acord per tirar endavant els Pressupostos Generals de l'Estat i optar per prorrogar els comptes públics del PP.

En declaracions a TVE, recollides per Europa Press, Iglesias va reconèixer que el Govern té «l'última paraula» sobre un avançament electoral, i també la capacitat de prorrogar els pressupostos, però va afegir que, al seu parer, no seria «gaire sensat» fer-ho.

«El Govern legalment pot pror-rogar els pressupostos i pot aguantar, però jo crec que políticament seria molt difícil d'explicar que s'han perdut els suports que van construir la moció», va advertir el líder del partit lila.

Per això, Iglesias va instar l'Executiu de Pedro Sánchez a «esforçar-se» i «moure's més» per intentar «tornar a connectar aquests suports» i aconseguir sumar les forces catalanes i basques per tirar endavant els pressupostos.

«El Govern hauria d'esforçar-se una mica més. No podem fer la feina del Govern. Jo m'he reunit amb PNB, ERC i PDeCAT, i amb qui faci falta, però el Govern ha de fer la feina del Govern. Jo crec que no és gaire assenyat tractar d'aguantar la legislatura sense aconseguir un acord pels pressupostos», va sentenciar Iglesias.

Segons Iglesias, els comptes públics són «la llei més important» que pot impulsar un Govern perquè és la que tradueix «la política en números» i, per això, creu que Sánchez ha de «moure's una mica més». «Nosaltres no podem fer tota la feina», va insistir Iglesias.

No obstant això, el líder de Podem va admetre que a hores d'ara la possibilitat d'arribar a un acord és «molt difícil». «És més possible que abans que hi hagi repetició electoral l'any vinent, però nosaltres continuarem treballant en el diàleg», va apuntar. Respecte d'això, va criticar les forces independentistes catalanes per negar el seu suport als pressupostos per la situació dels polítics presos. «Nosaltres no entenem en què ajuda els presos que als treballadors no se'ls apugi el salari mínim», va manifestar.

«Impulsem aquest diàleg per parlar de tot. Seguim treballant per intentar que hi hagi acord respecte als pressupostos. Tractem de posar fi a la judicialització de la política», va dir Iglesias.