L'objecte sospitós que ha obligat a desallotjar les vies de l'AVE a Barcelona i també l'estació d'Atocha es tractava d'un cinturó que té una sivella amb forma de granada.

Tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Nacional han confirmat que ha estat una falsa alarma. Agents de policia catalana i membres dels TEDAX han rastrejat Sants i no han localitzat ni la maleta amb l'artefacte amb possible forma d'explosiu ni tampoc el passatger que la portava.

És per això que s'ha decidit desallotjar l'estació d'Atocha, suposant que l'individu estava viatjant cap a Madrid. La Policia Nacional ha fet també les comprovacions pertinents a l'estació madrilenya i ha comprovat que l'objecte no era cap explosiu. Per aquest motiu s'ha desmuntat el dispositiu policial i s'ha reobert l'estació madrilenya, segons ha informat el cos policial.

Aquesta és la imatge de l'escànner d'ADIF, on s'ha detectat l'objecte. Com es pot apreciar, la sivella és idèntica a una granada.

Els Mossos han rebut l'avís a les 8.00h del matí. Seguretat d'ADIF ha vist per escànner un objecte amb possible forma d'artefacte explosiu a l'interior d'una maleta. Aquesta persona hauria sortit en direcció a Madrid abans de que la policia la localitzes.

Per aquest motiu s'han activat els TEDAX, que han fet comprovacions a les vies de l'AVE de l'estació de Sants de Barcelona seguint protocols de seguretat, i de forma preventiva s'han desallotjat dos trens de les vies 3 i 4.

La circulació de l'AVE a l'estació de Sants ha quedat restablerta després que els TEDAX hagin fet les comprovacions oportunes a les vies i no hagin trobat cap explosiu.

Els Mossos d'Esquadra han estat alertats cap a les 8 del matí perquè els vigilants de seguretat d'ADIF han detectat un objecte. La policia ha demanat que s'interrompés totalment la circulació a les 8.21 hores. A les 9.10 hores s'ha restablert parcialment i ara totes les vies estan ja obertes.

Al sospitar que el passatger havia sortit direcció a Atocha, s'ha decidir desallotjar l'estació madrilenya. Un cop el passatger ha arribat, la Policia Nacional ha comprovar la maleta i ha descobert que es tractava d'un cinturó amb una sivella en forma de granada.