L'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal va anunciar ahir que deixa el seu escó al Congrés, després de la polèmica pels enregistraments de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo difoses pel digital Moncloa.com. En un extens comunicat, reclama al PP que defensi els seus quan són «injustament atacats» i subratlla que ella no ha fet «res» del que se senti «avergonyida», sinó que va procurar conèixer, «dins dels límits de la llei», la «problemàtica» que vivia llavors el partit, després d'esclatar el cas Gürtel. També va assegurar que plega per «alliberar el PP de qualsevol atac».

El dilluns passat, Cospedal va acudir a la seu del PP i, després de veure's amb la nova direcció que presideix Pablo Casado, va anunciar que deixava el Comitè Executiu Nacional. No obstant això, les últimes 48 hores havia crescut la pressió interna perquè renunciés també a l'acta de diputada, sobretot després dels nous àudios del seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, en què assegurava a Villarejo que «el cap» (en al·lusió a Mariano Rajoy) estava al corrent dels encàrrecs que feia l'expolicia.

Cospedal assegura que durant els deu anys que ha estat secretària general del PP la seva actitud davant dels casos de corrupció que «van danyar innegablement el bon nom del PP» la va fer «mereixedora de l'autoritat per defensar l'honor» de companys que van ser «objecte d'injustícies, sospites i estomacades pel fet de formar part» del partit. En la seva opinió, les «diferents vares de mesurar» conformen una «pràctica comuna» en la política espanyola.

De fet, encara que diu que no parla per ella, demana al PP que «tanqui files» davant les «injustícies». «Sempre he cregut que un partit que no és capaç de defensar als seus quan estan sent injustament atacats no pot esperar que els ciutadans confiïn en ell. Quan els teus adversaris polítics detecten que la teva fortalesa és vulnerable, els atacs es multipliquen», assegura, en un missatge dirigit al nou PP de Casado.

El PSOE va carregar contra tot afirmant: «No s'equivoqui, senyora Cospedal, deixa el seu escó (això de dimitir, també en diferit) per contractar les clavegueres de l'Estat per obstruir a la justícia».

A més, els socialistes van assegurar que haurien d'haver-hi «moltes més dimissions al Partit Popular» si el seu president, Pablo Casado, vol «regenerar» el partit. I precissament el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que, després de la «dimissió en diferit» de Cospedal, li toca fer un pas enrere a Casado, perquè «està tacat fins al capdamunt», en haver guanyat el congrés gràcies al suport de la ja exdiputada.