Els Mossos d'Esquadra han detingut un vigilant de seguretat, expert tirador i amb llicència d'armes, que presumptament planejava matar al president del Govern, Pedro Sánchez, segons han informat a Europa Press fonts de la policia catalana. El detingut, de 63 anys i veí de Terrassa (Barcelona), va ser arrestat fa tres setmanes i després de passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 3 de Terrassa va ingressar a la presó preventiva, segons publica 'Publico.es'.

Segons el mitjà, Manuel M.S. planejava atemptar contra el president com a venjança per l'ordre d'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, i al seu domicili tenia un arsenal de 16 armes de foc, amb rifles de precisió i un subfusell d'assalt.

Un tirador olímpic expert

El detingut practicava en un club de tir olímpic del Vallés i era capaç de construir i modificar armes curtes i llargues. Tenia llicència d'armes per la seva professió i per la seva afició esportiva. Freqüentava ambients d'ultradreta però no tenia antecedents policials. Canviava sovint de feina, sempre en l'àmbit de la vigilància nocturna.

Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i sis llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d'altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal.

Segons ha confirmat la policia, l'home va confessar les seves intencions en un grup de Whatsapp, on va reclamar ajuda per conèixer l'agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a "sacrificar-se per Espanya". Titllava el president del govern espanyol de "rojo de mierda".

Els missatges en un xat el delaten

Una de les usuàries del grup va alertar els Mossos, que van començar la investigació en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Quan van saber de la seva destresa amb les armes és quan van demanar l'ordre d'entrada, registre i detenció.

El TSJC ha assenyalat que les diligències van passar pel jutjat número 4 de Terrassa, que va acordar el 21 de setembre la presó provisional del detingut. Posteriorment, el jutjat número 3 d'instrucció va ratificar la presó sense fiança el 4 d'octubre.

L'Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.