La consellera de Justícia, Ester Capella, i la diputada de Cs Lorena Roldán s'han enganxat aquest dijous al ple del Parlament sobre el "tracte de favor" als independentistes presos que denuncia el partit taronja. Capella ha acusat Cs de tenir un problema amb la privació de llibertat: " No em digui quins són els drets que hem de garantir. Tots els drets, perquè només tenen privats el dret a la llibertat", ha defensat per després afegir que els articles han de ser interpretats i que està permès allò que no es prohibeix. Així mateix, ha reptat Roldán a visitar els presos. Per la seva banda, Roldán ha denunciat que no se li donen respostes a les preguntes perquè s'està donant un "tracte de favor als presos del procés".

Després que Cs hagi rebutjat anar a visitar els líders independentistes tal com aquests van demanar a través d'una carta dirigida a Cs i PP, Capella ha insistit en convidar la diputada Roldán. "Quan vulgui només ho ha de demanar. Pot visitar el pres que desitgi, sempre que la vulguin rebre, i pot comprovar la veritat. Llàstima que la veritat no li interessa", li ha etzibat. Per la seva banda, la diputada li ha replicat que no pot anar a visitar "presos polítics" perquè creu que no hi ha "ni presos polítics ni persecució política".

Sobre aquesta qüestió, Capella ha defensat que justament el fet que hi hagi tantes autoritats públiques que visiten els presos independentistes demostra i és la "constatació més evident" que són presos polítics.

Així mateix, Capella ha retret a Roldán que "menystingui" el Govern quan al Senat pregunta al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, sobre el tracte que reben els presos a Catalunya. La consellera li ha recordat que és la Generalitat qui té les competències i ha acusat Cs de voler "liquidar l'autogovern i voler que Catalunya desaparegui com a país".

Per la seva banda, Roldán ha denunciat que "els números no quadren" i que els presos independentistes han rebut fins a 21 visites en un mateix dia. "Amb base a quin reglament es permet que rebin 21 visites al dia?", ha preguntat. Per a la diputada de Cs, en moltes ocasions les visites d'autoritats no són autoritats competents en aquestes presons ni van a visitar el centre penitenciari com, segons Roldán, estableix la normativa.

La diputada ha acusat Capella de donar els permisos "que faci falta" i posar-los un despatx a Lledoners i Mas d'Enric en considerar que estan "injustament empresonats". I ha denunciat que la consellera no li contesta les seves preguntes perquè s'està donant un "tracte de favor als presos del procés".