L'holandès Emile Ratelband, de 69 anys, ha iniciat una batalla judicial per poder treure almenys vint anys del document d'identitat perquè considera que pateix "discriminació" per una edat que "no s'ajusta" al seu físic.

"Em sento rebutjat per tot el món. Sento que tinc entre 40 i 45 anys, però en els meus documents diu que tinc 69 anys. Pateixo la discriminació que suposa l'edat en aquests temps. No puc lligar de la mateixa manera, ni demanar una hipoteca o trobar la feina que vull", ha dit avu.

Ratelband va posar com a exemple "el poc que es lliga a (la xarxa social de cites) Tinder" amb la seva edat real perquè "cap dona" el convida a una trobada amb "aquestes condicions" ni contesta a les seves peticions.

Però, va assegurar, va provar de reduir a 49 anys la seva edat en aquesta aplicació i "tot va canviar radicalment", amb una foto de perfil amb un aspecte físic "atractiu", va afirmar.

"Això és tot una qüestió de conscienciació sobre els canvis d'època. Les coses ja no són com eren amb els nostres pares (...) Hem de construir-nos una nova identitat perquè l'edat és un tema cabdal en els nostres temps", ha subratllat aquest pare de set fills de tres relacions diferents, que ha estat casat dues vegades.

Aquest holandès, que es defineix com "un entrenador en positivitat", ha subratllat que els seus 69 anys són "una limitació" per a "desenvolupar una vida amb normalitat" i va explicar que vol "fer-ho tot d'una forma legal, en lloc de mentir" sobre l'edat en les xarxes socials o el currículum.

Ratelband, una persona molt mediàtica a Holanda perquè dona xerrades, participa en programes de televisió o escriu llibres sobre positivitat i budisme, creu que si la gent "pot canviar el seu sexe o seguir vivint gràcies a un trasplantament de cor" la Justícia li ha de donar el dret a canviar de data de naixement.

El seu cas el porta un tribunal de la ciutat holandesa d'Arnhem, que preveu pronunciar-s'hi d'aquí a quatre setmanes.

Ratelband es mostra positiu sobre els seus poders de persuasió i creu haver convençut els jutges amb els seus arguments i un informe psicològic que el defineix, ha recalcat, "com una persona totalment centrada".