L'Íbex 35 va ampliar els seus guanys a l'1,99% en la jornada d'ahir, fins a situar-se als 9.167,9 punts, amb tota la banca en positiu a pesar que el Govern va anunciar que aprovarà avui un reial decret llei de reforma de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (AJD) perquè siguin les entitats qui finalment paguin aquest impost en les hipoteques, després del pronunciament del Tribunal Suprem de dimarts. La decisió del Govern no implica retroactivitat en el pagament de l'impost, un detonant que ha acabat d'animar el selectiu que iniciava la sessió amb una alça de l'1,74%. Així, l'avanç de l'Íbex 35 ha estat molt superior al de la resta de places europees.

Malgrat aquesta decisió, els bancs espanyols, que ja van obrir amb forts guanys celebrant la decisió del Suprem, es van mantenir a l'alça durant tota la sessió. A mig matí, després de les novetats del Govern espanyol, els sis bancs cotitzats continuaven liderant els guanys de l'Íbex 35, després que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés que l'Executiu aprovarà demà un reial decret llei de reforma de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats perquè siguin les entitats finalment el subjecte passiu que ha d'assumir aquest gravamen. CaixaBank pujava prop del 3,5%. La seguien de prop Banc Sabadell, amb una alça del 2,8%, Banc Santander (+2,7%), Bankinter (+2,6%), Bankia (+2,1%) i BBVA (+2%).

D'aquesta forma, els bancs recuperaven part dels gairebé 6.000 milions d'euros de capitalització que van perdre el 18 d'octubre passat, quan es va fer pública la sentència inicial de l'Alt Tribunal sobre l'impost hipotecari.

La resta de les borses europees també va registrar avanços -de l'1,07% a Londres, del 0,87% a Frankfurt i del 1,24% a París- després de conèixer la victòria dels demòcrates en les eleccions al Congrés dels EUA, fet que també va afavorir la borsa espanyola.

Així mateix, la prima de risc espanyola se situava en 115 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en l'1,607%.