L'expresident Carles Puigdemont assegura que el Consell per la República s'activarà "tan bon punt" compti amb un milió de suports ciutadans. Així ho afirma en una entrevista a 'Nordschleswiger' publicada recentment on també assenyala que la segona "fase" de l'entitat constituïda al Palau de la Generalitat es presentarà el 8 de desembre a Bèlgica en una assemblea de representants electes. Segons explica Puigdemont el Consell es compondrà de cent ciutadans; d'aquests, el 25% seran membres del Parlament, un 25% més representants municipals, les entitats socials formaran un altre 25% i el 25% restant dels membres seran ciutadans de tot el món. Així, entre els representants de l'assemblea hi haurà 25 noms internacionals.

Des del mes passat l'entitat ha obert un registre pels ciutadans que vulguin participar de manera "activa i directa" en la construcció de la República. En tot cas, l'estructura institucional definitiva, el reglament electoral i el calendari del Consell es presentaran a Brussel·les el 8 de desembre de 2018.

En l'entrevista, Puigdemont remarca que el Consell s'hauria d'haver fet "fa molt temps" però recorda que a causa de la seva detenció i el procés judicial a Alemanya per l'euroordre contra ell l'ha endarrerit fins al seu retorn a Bèlgica al juliol.

L'expresident insisteix també que l'entitat privada no és una institució pública. En aquest sentit, assegura que "les coses per arribar a la independència que a Catalunya no es poden dir ni fer, es faran des de fora".