08 de novembre de 2018
08.11.2018

Una sivella en formade granada provoca el caos a Sants i a Atocha

La Policia va desallotjar les dues estacions i també es van aturar trens d'alta velocitat

07.11.2018 | 23:53
La imatge de l´escàner de la maleta on hi havia la suposada granada

La Policia Nacional va confirmar que l'alerta d'explosius que ahir al matí va provocar el desallotjament de dos trens a l'estació de Sants (Barcelona) i de part de l'estació d'Atocha (Madrid) era falsa, ja que el suposat explosiu era en realitat una sivella d'un cinturó, van informar a Efe fonts policials. L'alerta es va activar per la sospita que una dona que va pujar en un AVE a Sants en direcció a Atocha pogués portar un explosiu a la maleta, però la policia va aturar el tren abans d'arribar al seu destí i va comprovar que el contingut de l'equipatge no era perillós. Realment era una sivella d'un cinturó amb forma de granada, van explicar a Efe fonts policials.

Les dues estacions van recuperar la normalitat un cop finalitzats els dispositius dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. Tot va començar cap a les 8 del matí, quan el personal de seguretat de l'estació de Barcelona va detectar dins d'una maleta un objecte sospitós, amb forma d'artefacte, i va alertar els Mossos, que van desplegar els equips Tedax de desactivació d'explosius.

Els Mossos van desallotjar dos trens de les vies 3 i 4 de l'estació barcelonina per fer comprovacions en els combois i les vies de l'AVE, i van demanar a Renfe que aturés la circulació de trens d'alta velocitat al seu pas per l'estació.

Segons fonts de la investigació, sembla ser que el retard en donar l'avís per part dels vigilants d'Adif va permetre que la dona portadora de la maleta pugés al tren amb destinació a Madrid.

El tren havia d'arribar a l'estació madrilenya a les 10.15 hores, però minuts abans, per ordre de la Policia Nacional, el personal d'Adif va començar a evacuar la gent que era a l'estació.

Els trens amb destinació a Madrid van ser aturats abans d'arribar i la Policia va inspeccionar la maleta sospitosa i va comprovar que el suposat explosiu era en realitat una sivella, a l'hora que els Mossos també descartaven la presència d'explosius, de manera que en qüestió de minuts es va desactivar l'alerta.

Protocol de seguretat

El comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero va atribuir ahir a una «disfunció» del protocol de seguretat que una passatgera hagi pujat a un tren AVE a l'estació de Sants, a Barcelona, amb un objecte «sospitós».

Molinero va explicar, també, que el protocol de seguretat estableix que, en cas de detectar un objecte sospitós, s'ha de parar l'accés de passatgers al tren i que el personal de seguretat que està ubicat en el control ha d'estar «permanentment» visualitzant l'escàner.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook