Almenys 12 persones van morir per un tiroteig perpetrat dimecres a la nit en un bar de Thousand Oaks, una localitat californiana propera a Los Angeles, segons el darrer balanç de víctimes confirmat ahir pel xèrif del comtat de Ventura, Geoff Dean. El presumpte tirador, un exmarine de 28 anys, també va morir.

L'incident va ocórrer al voltant de les 23.15 hores al Borderline Bar and Grill, un bar on se celebrava una festa universitària dedicada al country. Segons testimonis citats per la filial local de NBC, un home armat va irrompre al local i va fer al voltant d'una vintena de trets de manera indiscriminada.

«El vaig veure entrar (...) i va començar a disparar», va explicar Mitchell Hunter, de 19 anys, que va descriure el tirador com un home de pell clara i pèl fosc. La Policia, que investiga també les motivacions de l'atacant, va comparar les seves empremtes digitals amb les bases de dades per esbrinar qui era, ja que no portava cap document identificatiu. El xèrif finalment va confirmar que es tracta d'Ian Long, un exmarine de 28 anys del qual tan sols consten «fets menors» com incidents de trànsit.

No estan clares les circumstàncies exactes de la seva mort, ja que tan sols se sap que presentava una ferida de bala, ni tampoc els motius que el van portar a perpetrar el crim. Segons la Policia, «va actuar irracionalment», ja que després d'abatre el guàrdia de l'entrada va disparar de manera indiscriminada a l'interior del local.

Centenars de persones eren a l'interior de la discoteca quan va començar el tiroteig. Dean va desciure la situació com a «tràgica» i va relatar alguns detalls de l'«escena horrible» amb la qual es van trobar els serveis d'emergència, amb «sang per tot arreu». «Van trobar persones amagades en banys, en entresolats», va explicar el xèrif en una compareixença davant els mitjans de comunicació per exposar les últimes informacions sobre el cas. Dean va incloure entre les víctimes mortals un sergent de la Policia.