La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha advertit aquest divendres en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', que una sentència condemnatòria contra els dirigents polítics processats "no només desestabilitzarà Catalunya" sinó que la "desestabilització serà de l'Estat espanyol i Europa". "Catalunya no s'empassarà una sentència condemnatòria", ha afegit. Ho veu així amb el precedent de l'1-O a la vista, en què "sota les porres la gent va sortir a defensar-se". "No esperarem a arribar a Estrasburg, la raó ja la tenim", ha resolt. En aquest context, Rovira també ha enviat un missatge al govern de Pedro Sánchez i li ha preguntat si la seva "llibertat" val unes partides dels pressupostos estatals. "Algú em diu que té un preu? Volen entrar en aquest fangar?", ha preguntat en assegurar que són els comptes d'un executiu "opressor i repressor".

En aquest context, ha apuntat que si l'executiu de Sánchez pretén que els republicans s'hi puguin avenir no només hi pot haver sobre la taula els pressupostos. "Que no contraposin els drets a progressar amb la situació política del país; és injust, no és honest; no és assumir la situació amb responsabilitat", ha afegit.

Rovira s'ha preguntat així "com és possible" que es pressioni ERC pels comptes "almateix temps que es demana no sé quants anys al president d'ERC; [...] uns líders que no han comès cap delicte; si volen, parlem de tot", ha resolt.

En aquest context, Rovira també ha apuntat que no veu "passos" del govern espanyol per traslladar al terreny polític el conflicte, i allunyar-lo dels tribunals, després dels escrits d'acusació de la Fiscalia General de l'Estat i de l'Advocacia de l'Estat. "Que algú a mi m'expliqui on hi ha la via del diàleg que permeti la politització de la situació; si el govern espanyol decideix no obrir la via del diàleg, el rostre que hi haurà de la situació a Catalunya els propers mesos serà la judicialització", ha afegit.