El franctirador detingut i empresonat per la seva intenció de matar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va ser contractat com a vigilant per reforçar de forma «excepcional» la vigilància del Centre de Telecomunicacions (CTTI) de la Generalitat de Catalunya des d'uns dies abans de l'1-O, quan es va celebrar el referèndum d'autodeterminació de Catalunya prohibit pel Tribunal Constitucional i fins a les eleccions del 21-D al Parlament de Catalunya, però que va convocar l'aleshores president del Govern espanyol Mariano Rajoy després de cessar el govern de Carles Puigdemont i de dissoldre el Parlament de Catalunya.

Segons va avançar Rac-1 i va confirmar la conselleria de Polítiques Digitals en un comunicat, Manuel Murillo va ser requerit per l'empresa privada que s'encarrega de la seguretat del CTTI per formar part de l'equip de reforç de seguretat de l'organisme des del 19 de setembre, quan la Guàrdia Civil va escorcollar uns quants edificis públics en una operació per impedir el referèndum, fins al 21 de desembre, data de les eleccions al Parlament.

El franctirador, que actualment està en presó preventiva, no va formar part en cap moment dels equips fixos de seguretat de l'edifici del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, de la qual s'encarrega la companyia Enerpro SL des de l'any 2007, després de guanyar un concurs.

En concret, segons la conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat, Murillo va formar part d'un equip de seguretat que es va contractar amb motiu d'unes obres a l'edifici annex al CTTI, que requeria un reforç addicional per garantir-ne els accessos i el flux de persones al local.

Durant aquells dies, la Guàrdia Civil va acudir al CTTI en diverses ocasions en recerca d'informació per intentar avortar el suport logístic al referèndum, que finalment es va acabar celebrant l'1-O de l'any passat.

Murillo, que és fill de l'últim alcalde franquista de Rubí (Vallès Occidental), va treballar sempre al CTTI en horari nocturn i com a equip de reforç, segons la Generalitat.

Passat l'1-O, el franctirador va treballar durant el mes de novembre i fins al 21 de desembre en els equips de suport en matèria de seguretat en un espai annex del CTTI que s'havia configurat amb motiu de la convocatòria de les eleccions autonòmiques catalanes.

Expedient informatiu

La conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat va requerir ahir mateix un expedient informatiu a l'empresa Enerpro SL per recollir més informació sobre aquest assumpte.

Els Mossos estan investigant si Murillo va poder passar informació a la Guàrdia Civil sobre els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.