Alejandro Fernández es va convertir ahir en el nou president del PPC, en substitució de Xavier García Albiol, en un congrés extraordinari en què el líder dels populars, Pablo Casado, va fer una crida a recuperar el vot perdut a mans de Ciutadans a Catalunya. El conclave, celebrat a Sitges, va servir per oficialitzar el relleu de García Albiol, que, segons fonts populars, deixarà el seu escó al Parlament al final de desembre per concentrar-se com a alcaldable per Badalona. Fernández va obtenir el 97,1% dels vots.

En el seu discurs de clausura del congrés, Casado va llançar un missatge a aquells antics votants del PP que a les eleccions catalanes del 21D es van inclinar per Cs. «Dividir el vot al PP només ens ha servit per ser més febles davant del nacionalisme i el populisme. Cada vot que ha perdut el PP ha estat un vot més per al secessionisme», va alertar.

Nascut a Tarragona el 1976, demarcació per la qual és diputat, Alejandro Fernández és membre de la Junta Directiva nacional del PP que dirigeix Pablo Casado, a qui va donar suport durant el procés de successió de Mariano Rajoy. Va coincidir amb Casado del 2011 al 2015 al Congrés.