Almenys nou persones van morir, 35 estan desaparegudes i milers van haver de ser evacuades de les seves llars pels tres enormes incendis declarats a Califòrnia que han portat a la declaració d'emergència a Malibú, Ventura i Los Angeles, en els focs més destructius de la història de l'Estat.

Els nou morts van ser trobats a la ciutat de Paradise, al nord de l'estat, on les flames de l'incendi de Camp, el més greu des que van començar els registres a tot l'Estat, han consumit més de 6.700 llars i negocis. Però també són importants els dos incendis declarats al sud, als voltants de Malibú, on 200.000 residents de 75.000 llars han hagut d'abandonar les seves cases per l'incendi de Hill i, sobretot, pel foc de Woolsey.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va responsabilitzar dels incendis la «vergonyosa gestió» dels serveis forestals, als quals va amenaçar de retirar-los les partides federals. «No hi ha raó perquè existeixin aquests incendis forestals tan massius, tan letals i tan costosos excepte que la gestió dels serveis forestals és molt pobra», va escriure el mandatari al seu compte de Twitter.

«S'estan malgastant cada any milers de milions de dòlars», va explicar Trump.