Barcelona va tornar a viure moments de tensió entre manifestants i Mossos d'Esquadra en la concentració convocada pels CDR a la plaça André Malraux, entre Arc de Triomf i l'Estació del Nord. En ocasions puntuals els Mossos van carregar contra algun grup reduït de manifestants i altres moments es van veure també manifestants llançant farina, ous i tubs de ferro als agents. El cordó dels Mossos va impedir que els manifestants arribessin fins a Arc de Triomf, on acabava la marxa del sindicat policial Jusapol que els CDR volien boicotejar. Totes dues protestes es van diluir abans de les dues del migdia.

Unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, van respondre a la crida dels Comitès de Defensa de la República a les xarxes socials i es van concentrar a partir de les 11 del matí a prop de Arc de Triomf, el lloc on va acabar la manifestació de Jusapol, que va començar a les 12 a la Via Laietana. La protesta dels CDR va ser convocada de matinada a Twitter sota el lema «No passaran. Aquest 10-N tornarem a defensar Barcelona com vam defensar les escoles. No permetrem cap homenatge als executors de la violència d'Estat l'1-O». I van afegir a Twitter que «al feixisme se'l combat. Ni un sol espai per a la violència. No permetrem que aquells que l'usen acampin als nostres car-rers. Ens trobareu combatives i dempeus».

El 29 de setembre Jusapol va convocar una manifestació per homenatjar els policies de l'1-O amb inici a Via Laietana i final a plaça Catalunya. Els Mossos van fer un cordó policial per evitar que els manifestants independentistes, convocats per Arran i els CDR, boicotegessin la marxa dels policies nacionals. Per contenir els independentistes, els Mossos van fer càrregues policials a diferents punts del centre de la ciutat.

Ahir, la policia catalana va tallar alguns carrers del centre de Barcelona, tant al trànsit com als vianants, i escorcollava i identificava diverses persones per evitar que portessin objectes perillosos. També es van tancar alguns accessos al metro i de l'estació de Rodalies d'Arc de Triomf.

La concentració a la plaça d'André Malraux va obligar a tallar la cruïlla entre l'avinguda Vilanova i el carrer Roger de Flor. Els Mossos van establir cordons a tots els accessos a la zona i els concentrats van fer alguns crits contra la policia catalana quan identificava algun manifestant. Els concentrats, prop de mig miler, es van agrupar davant del cordó més proper a Arc de Triomf, on van desplegar una pancarta i van proferir crits, càntics i consignes contra els cossos policials i el feixisme, i a favor de l'1-O.

Poc després, els concentrats van fer marxa enrere per la carretera de Ribes cap a l'Estació del Nord. Allà, un cordó els va impedir el pas, quelcom que va indignar els manifestants. Després de parlar amb un comandament, aquest va acceptar que sortissin en manifestació per la carretera de Ribes, però algunes persones van aprofitar la retirada del cordó per sortir corrent i intentar pujar pel carrer Nàpols per anar a buscar la manifestació de Jusapol.

Això va provocar les primeres corredisses, ja que alguns antiavalots van colpejar amb les porres els manifestants que corrien. Els van fer recular i van restablir el cordó.

Finalment, els concentrats van tornar a l'altra punta de la plaça, al carrer Roger de Flor. Després d'uns moments de tranquil·litat, prop d'un centenar de manifestants es va tornar a encarar amb els Mossos a l'entrada del parc de l'Estació del Nord, als quals van llançar farina. La Policia va tornar a colpejar amb les porres per fer recular els manifestants, algun dels quals van haver de ser atesos per ferides lleus.

Una agressió al metro

Un home que portava una bandera i una gorra amb els colors de la bandera d'Espanya va patir ferides lleus en ser empès per les escales del metro a la parada de la plaça d'Urquinaona, segons va denunciar. Els fets van tenir lloc al final de la manifestació convocada per l'associació de policies i guàrdies civils Jusapol. Testimonis presencials van explicar que l'home va ser empès sense que hi hagués cap discussió ni diàleg previ. L'autor dels suposats fets no hauria estat identificat.