El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, es va reivindicar com el president que ha desallotjat la «resignació» del palau de la Moncloa i ha introduït «esperança», i ha demostrat ser capaç de formar en pocs dies un Govern competent que gestiona el país «amb sentit comú» davant de la «política busca-raons» de PP i Ciutadans. En un acte a Fuenlabrada, bastió socialista, per proclamar els candidats del PSOE a la presidència de les comunitats autònomes, Sánchez va anunciar que la reforma de la Constitució per eliminar els aforaments, que està estudiant el Consell d'Estat, arribarà el novembre al Consell de Ministres.

El president del Govern va presentar com una de les fortaleses principals del seu partit la capacitat de governar «en coalició» amb la societat, com ho prova, segons la seva opinió, la decisió del seu Govern perquè des d'ahir sigui la banca i no el client qui pagui l'Impost d'Actes Jurídics Documentats, vinculat a la contractació d'una hipoteca.

«La societat espanyola va ser solidària amb la banca i la solidaritat és recíproca», va sentenciar en una intervenció en la qual també va presumir del compromís del seu Govern perquè «el 2019, després de molts anys d'espera» no hi hagi a Espanya «un mausoleu en homenatge a un dictador», en relació amb els plans de l'Executiu de treure les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Abans que prengués la paraula Sánchez, van intervenir un a un els caps de llista socialistes a les properes eleccions autonòmiques, moment en què es van notar més les absències a la cita de Fuenlabrada, on previ a l'acte es va celebrar el primer Comitè Federal del partit des que Sánchez és president. Van faltar els candidats i presidents d'Andalusia, Susana Díaz, Aragó, Javier Lambán, acabat d'arribar d'un viatge a la Xina; Extremadura, Guillermo Fernández Vara; i el secretari general de Castella i Lleó, Luis Miguel Tudanca.