El president del PDeCAT, el bagenc David Bonvehí, considera que la condemna del Tribunal de Comptes és «totalment política» i «injusta», i anima els afectats a recórrer la sentència, si cal, fins al Tribunal d'Estrasburg.

En roda de premsa a la seu del partit, Bonvehí va assegurar que la sentència és «un càstig per castigar» i va denunciar de nou un Poder Judicial que «cada vegada sembla menys Justícia». «Està íntimament lligada amb un model d'Estat i de política que no compartim», va asseverar després d'indicar que el Tribunal de Comptes és «una institució que ve de l'època franquista», i va sostenir que, en el cas del 9-N, «no hi ha hagut cap tipus de malversació». «És injust, indigne i frega el ridícul», va sentenciar Bonvehí.

Per la seva banda, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va qualificar de «venjança i escarment» la sentència del Tribunal de Comptes. A través d'una piulada al seu compte de Twitter, Aragonès va reclamar que «si aquest és el criteri, que comencin a investigar els responsables de les radials de Madrid o el projecte Castor per rescabalar el diner públic perdut».

Des de les files populars, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va dir que Mas ha de pagar perquè «va malversar i va gastar els diners dels catalans en una cosa il·legal».