Joves d'Arran han tornat a «assenyalar» el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena llançant pintura groga al portal d'un dels seus domicilis, a Sant Cugat del Vallès. El mes de març passat, Arran ja va fer una acció similar davant la casa de Llarena a Das, amb pintades a l'asfalt en les quals l'acusaven de «feixista», encara que posteriorment un grup de militants de Ciutadans va acudir al lloc dels fets amb raspalls i productes per esborrar aquestes pintades.

En el seu compte a Twitter, Arran va penjar ahir un vídeo en el qual s'observa com dos joves arriben a un portal i llancen pintura de color groc sobre la porta envidriada d'entrada. El vídeo ve acompa-nyat d'un missatge: «El poble mana, Arran obeeix. Vuit mesos després, per petició popular i amb una resolució de la instrucció judicial que preveu sentències desmesurades, ho hem tornat a fer: assenyalem el jutge Llarena com a símbol del règim del 78».

El ministeri de l'Interior revisarà els protocols de seguretat del jutge Pablo Llarena, encara que no ha detectat que fallessin en les pintades a Sant Cugat. Així ho van indicar fonts del departament de la Generalitat. Tant Llarena com la seva dona tenen escorta dinàmica, és a dir, amb protecció en els seus desplaçaments.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre les pintades i estan en espera que el president de la comunitat de veïns interposi una denúncia.

«Policia política»

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, va assegurar ahir que els Mossos d'Esquadra no són una «policia política» i va destacar que no «persegueixen» ni qui penja llaços grocs ni qui els treu, ja que només hi intervenen si hi ha un risc per a les persones, el mobiliari o l'ordre públic. Així ho va assegurar el conseller en una compareixença al Parlament, en la qual va topar amb diversos diputats de Cs, als quals va negar que el seu departament hagi donat un «tracte de favor» al major Josep Lluís Trapero, per a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó per rebel·lió en la causa de l'Audiència Nacional sobre el procés.