La Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir aquest dimarts tres persones per vendre mojitos contaminats amb diversos bacteris fecals a les platges de Barcelona, segons ha informat l'institut armat en un comunicat. Als tres detinguts se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i no es descarta que hi hagi més detencions. El setembre passat, agents de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana i del Seprona de la Guàrdia Civil van portar a terme diferents identificacions de persones relacionades amb l'elaboració i venda d'aquest tipus de begudes. També van intervenir el material amb què les preparaven per analitzar-lo. L'anàlisi de les mostres han determinat que els productes eren perjudicials per a la salut.

Les mostres van donar positiu en la presència de diversos bacteris fecals, de manera que la mercaderia no era apta per a la seva comercialització.

Al setembre, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana van intervenir en una operació conjunta productes per a l'elaboració de mojitos que es venien sense autorització a les platges de la capital catalana amb la presència del bacteri Escherichia coli (E. coli), que pot provocar gastroenteritis, tot i que les soques més perilloses poden derivar fins i tot en malalties greus i mortals.

Els productes s'amagaven directament als contenidors i a les clavegueres. En aquell moment, es van identificar 18 persones.