El portaveu i secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), José María Gil Tamayo, ha denunciat que a Espa-nya en aquests moments s'està produint una «inquisició laica» contra l'Església catòlica en posar-se «el focus» en els casos d'abusos sexuals comesos per membres de l'Església.

«Hi estem treballant, però no volem veure'ns posats en un focus de sospita perquè s'hagi erigit una inquisició laica amb uns interessos que no són els de defensa de les víctimes sinó de desacreditar l'Església», va assegurar Gil Tamayo en una entrevista a Europa Press.

Gil Tamayo va assegurar que estan treballant, a través de la recentment creada comissió que actualitzarà els protocols contra els abusos en l'Església, per fer d'aquesta «un lloc segur per als menors», i va remarcar que un sol delicte d'aquest tipus «ja és rellevant» i que s'ha de «castigar» perquè l'abús sexual a un menor per part d'un sacerdot és «un veritable crim, un delicte greu i un pecat horrible». Si bé demana «no criminalitzar» l'Església, cosa que, segons la seva opinió, s'està fent en aquests moments a Espanya, «dirigint el focus sobre el clergat i estenent un mantell de sospita social de manera interessada amb tota una estratègia política mediàtica».

Per al portaveu dels bisbes, pel que fa als abusos sexuals a menors cal «posar el focus en tota la societat», perquè, encara que l'Església catòlica té la seva «responsabilitat» i «la seva part amb la gravetat que exigeixen els seus principis», considera que en l'àmbit familiar és on estadísticament es produeix el major nombre de casos. Si bé reconeix que això no els «eximeix» d'«una responsabilitat» i d'un treball que han de fer, i va assegurar que fins fa poc no han tingut aquesta «percepció de la gravetat» d'aquests delictes.