La pluja caiguda aquest dijous a la matinada està provocant complicacions importants a les principals vies d'accés a la ciutat de Barcelona. El pla Inuncat està en prealerta, segons ha informat Protecció Civil, i l'aigua provoca col·lapses en vies com la C-16, l'A-2 i l'AP-7.

Una esllavissada ha provocat que es tallés un carril de la C-16 en direcció a Barcelona aquest dijous a primera hora, però la circulació ja ha estat restablerta. Malgrat tot, queden retencions de més de deu quilòmetres en aquesta via.

A l'A-2 se circula amb dificultats a l'enllaç de l'AP-7 entre Martorell i Abrera i hi ha més de deu quilòmetres de retencions a Pallejà. També n'hi ha més d'11 a l'altura de Sant Joan d'Espí.

En general doncs, el matí està sent complicat a tota la xarxa viària propera a Barcelona, a les zones del Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 129 trucades per pluges fins a les 7 del matí, un 70% de les quals amb origen a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès.Durant la matinada s'ha superat el llindar dels 40 litres per metre quadrat en 30 minuts al Barcelonès, arribant als 51 litres.