15 de novembre de 2018
15.11.2018

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla Inuncat per pluges intenses

Les zones on es preveuen més incidències seran les comarques de Girona i de Terres de l'Ebre

15.11.2018 | 10:27

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en base a la darrera actualització de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen un increment de la probabilitat i intensitat de fortes pluges a partir del migdia a tot el litoral i prelitoral, així com per les afectacions que es poden produir. El període de més afectació està previst a partir de la tarda i especialment a les comarques gironines i les Terres de l'Ebre. Aquestes pluges intenses poden produir incidències en zones urbanes per acumulacions d'aigua en carrers, baixos, passos soterranis i similars, i també crescudes sobtades de rius i rieres en alguns casos a les zones més afectades.

Aquest episodi s'ha iniciat aquesta matinada de forma avançada al previst. Segons l'SMC s'ha superat el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts al Barcelonès, on s'han registrat 51 l/m2 en mitja hora. També s'ha superat el llindar d'intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts al Montsià. Quant a l'acumulació, s'ha superat el llindar a Sant Cugat 65 l/m2, a Fogars 89 l/m2 i 90 l/m2 a l'Observatori Fabra i Mas Barbarans. En aquestes zones s'han produït algunes incidències, cap de gravetat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat de matinada de la crescuda dels rius Ter, Daró, Rissec i Ridaura i riera de Calonge. Aquests cabals es podran veure incrementats per les pluges previstes

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 187 trucades per 116 incidències relacionades amb les pluges durant la matinada i fins a les 9 hores del matí. La majoria de trucades s'han fet des del Vallès Occidental (87) i del Barcelonès (68). Per municipis, les trucades s'han realitzat sobretot des de Barcelona (61) i Sant Cugat del Vallès (55). La majoria d'avisos han estat per acumulacions d'aigua, inundacions de baixos, incidències viàries i obstacles a la calçada.

D'aquestes trucades al 112, els Bombers de la Generalitat han atès 47 avisos per pluja fins a les 09.00h d'avui. Gairebé tots, a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord (34); la resta, a la Metropolitana Sud (7) i a la Regió de Girona (6). Les incidències estaven relacionades amb inundacions de baixos, revisió de rieres que estaven a punt de sobreeixir i de carrers que baixaven plens d'aigua, neteja de vies on hi havia branques caigudes, pedres i fang i assistència a vehicles que havien quedat aturats enmig de tolls d'aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit