L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont es va reunir ahir a Bèlgica amb el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, després que dimarts llancés una oferta de llista unitària per a les europees. Aragonès va publicar una fotografia a Twitter de la reunió, i afirmava: «Reunió amb el president Puigdemont. Hem pogut analitzar junts la situació política i ens hem instat a seguir treballant conjuntament».

Dimarts, Puigdemont va reobrir el debat sobre les llistes unitàries oferint-se a anar com a número dos en una candidatura al Parlament Europeu liderada per l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras. A les files d'ERC, l'oferta de Puigdemont va ser rebuda amb fredor, ja que no se'ls havia traslladat prèviament la idea i, de fet, els republicans ja han proclamat Junqueras com el seu candidat a les europees.

Puigdemont es va mostrar «content» del resultat de la seva trobada amb Aragonès, durant la qual va dir que van intercanviar impressions sobre la situació política actual i els passos pel futur. Segons va dir Puigdemont a Twitter, ell i Aragonès van «intercanviar les anàlisis respectives sobre la situació» actual i van parlar de «com continuar avançant».