L'entrenador del Manchester City, el santpedorenc Pep Guardiola, va saludar ahir els presos independentistes a Lledoners. En concret, el tècnic va pronunciar ahir a la tarda una xerrada a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, i va ser durant la seva estada quan va poder saludar en persona els diferents dirigents polítics empresonats pel procés independentista.

«Gràcies, Pep Guardiola, per mostrar als presos de Lledoners que el lideratge també és compromís social i solidaritat. Per recordar-nos que el treball en equip no té límits», va publicar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en un apunt al seu compte de la xarxa social Twitter, després que Guardiola hagués estat al centre penitenciari. Cuixart va publicar una fotografia de Guardiola davant de l'entrada del centre penitenciari acompanyat del periodista d'esports de TV3 Xavi Tor-res.

Fonts d'Òmnium van explicar que Guardiola va acudir a la presó a fer una xerrada en el marc de les activitats que programa el centre penitenciari i va poder saludar els líders independentistes que per odre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena estan reclosos al centre bagenc.

Es tracta del mateix president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.

Segons relatava ahir al vespre La Vanguardia en la seva edició digital, en el moment en què arrencava la conferència de Guardiola alguns dels líders del Procés estaven treballant amb els seus equips legals i van donar la trobada per acabada per tal de poder assistir a la xerrada del tècnic bagenc.

La passió pel futbol i també pel Barça de Junqueras i Forn és coneguda per tots els interns, i tots ja havien agraït públicament que el santpedorenc lluís el llaç groc durant els partits del seu conjunt a la Premier Leage. La federació anglesa de futbol va multar el tècnic amb 22.500 euros per aquest motiu, encara que ell no en va fer cas i va continuar portant el llaç groc sota l'abric.