La sortida inesperada del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, d'una roda de premsa dijous al vespre torna a aixecar dubtes sobre la seva salut. Durant l'atenció als mitjans posterior a la cimera de la Unió Europea amb Sud-àfrica, el cap de l'executiu europeu va sortir de cop de la sala de premsa i va tornar a entrar després, durant el torn de preguntes.

El portaveu de la CE, Alexander Winterstein, ha respost a la pregunta directa d'un periodista sobre l'estat de salut del polític luxemburguès explicant que el president estava malalt. "Estava tossint i no volia tossir al costat del president (Donald Tusk)", ha justificat aquest divendres. Tanmateix, durant el seu discurs abans de sortir, Juncker no va tossir en cap moment. Malgrat tot, el portaveu ha assegurat que Juncker "està bé" de salut, i després s'ha vist en un vídeo com Juncker surt després que li comentin que porta una sabata marró i l'altra negra.

No és el primer cop que la premsa europea posa en dubte la salut del màxim responsable de la Comissió Europea. L'última polèmica va ser per unes imatges de Juncker amb dificultats per mantenir l'equilibri durant la cimera de l'OTAN. Aquell cop els serveis de comunicació de la CE va explicar que el seu comportament es devia a un atac de ciàtica.