El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per a avui a les 16 hores al Palau de la Generalitat tots els partits amb representació al Parlament per crear un «espai de diàleg» sobre els reptes de futur de Catalunya. Es tracta d'una idea del PSC que va argumentar que els partits catalans han de buscar nous consensos i que va portar al Parlament fa unes setmanes en forma de resolució: la Cambra va aprovar la iniciativa dels socialistes catalans i Torra ha complert el mandat rebut.

A la reunió assistiran també els consellers Pere Aragonès, Elsa Artadi i Ester Capella, i membres del PSC-Units (Miquel Iceta i Ramon Espadaler), els comuns (Jéssica Albiach i Susana Segòvia), ERC (Sergi Sabrià i Anna Caula) i JxCat (Albert Batet i Gemma Geis).

Van declinar assistir a la cita Cs, PP i la CUP per motius varis, els dos primers per considerar que serà una reunió en la qual Torra insistirà amb el seu pla independentista, mentre que la CUP no hi anirà perquè tem que la trobada serveixi per a tot el contrari i es frenin les aspiracions sobiranistes.

Diverses fonts del Govern van explicar no hi ha un ordre del dia preestablert: la trobada començarà amb una intervenció de Torra, que després cedirà la paraula als grups perquè exposin les propostes.